KASTAMONU / İHSANGAZİ - İhsangazi İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Okulumuz Müdür Yardımcısı Duygu TIRLIOĞLU ilimizde 19-22 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenen Scientix STEM Eğitim çalıştayına katıldı. Günlük hayat problemlerine, disiplinlerarası bir bakış ile çözüm üretmeyi ve dört temel disiplini uyumlu bir eğitime entegre ederek öğrencilere yüksek kaliteli, yaratıcı ve eleştirel bir eğitim sunmayı amaçlayan STEM okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm sınıf seviyelerini kapsayan bir yaklaşımdır. Öğrencilerin problemlere disiplinler arası bakış açısıyla bakmasını, yeni nesil eğitim yaklaşımıyla bilgi ve beceri kazanmasını hedefler. STEM, bireyleri başarılı olma ve bu değişen dünyaya uyum sağlama becerileriyle güçlendirmeyi amaçlar. Öğrenciler ezberden uzak bir şekilde araştırma ve sorgulama yaparak öğrenirler

Mrt

Kastamonu İlim Yayma Cemiyeti "İstiklal Yolunda Şehit Şerife Bacı" Şiir Yarışmasında okulumuz 6. sınıf öğrencisi Satı Değerli 2. oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizin eserleri İlim Yayma Cemiyeti tarafından yayımlanan kitapta yer aldı. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Dönem Sonu Faaliyet Haftası Etkinlikleri kapsamında İhsangazi Belediye Başkanı Sayın Hayati SAĞLIK'ı makamında ziyaret ettik. Göstermiş oldukları yakın ilgiden ötürü Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.

Ock

Dönem Sonu Faaliyet Haftası etkinlikleri kapsamınında "İhsangazi Üreten işleyen Eller Siyez Üretim ve İşletme Kooperetifini" ziyaret ettik. Öğrencilerimiz taş baskı yaptı ve kokulu taşların hazırlanması ile ilgili bilgi aldı. Öğrencilerimizin güzel vakit geçirmelerini sağladıkları için ve sıcak, samimi misafirperverliklerinden ötürü başta Kooperatif Başkanı Semra ÖZCAN olmak üzere emeği geçen tüm MESEM öğrencileri ve üyelerine çok teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuzun 6. sınıf öğrencileri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde namaz ünitesinde kendi seccadelerini tasarladılar.  Renkli tasarımlar ortaya çıktı. Öğrencilerimizin emeğine sağlık.

Ock

Peygamber Efendimizin "Allah'ım! Bize Receb ve Şaban'ı mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." diyerek dua ettiği manevi baharımız üç ayların başlangıcı vesilesi ile çocuklarımızı bilgilendirmek, üç ayların önemini anlatmak amacıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Rüveyda AŞIKOĞLU pano çalışması hazırladı. Üç aylar boyunca panomuzda çeşitli bilgilere yer verilerek çocuklarımız bilgilendirilecek.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında İhsangazi Ortaokulu ile birlikte  " Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma" yarışması düzenlendik. Yarışmaya katılan ve derece alan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri ile onların sınava yönelik motivasyonları arttırmak ve üst öğretim kurumlarını tanıtmak amacıyla Kasytamonu il merkezinde bulunan sınavla öğrenci alan bazı liselere gezi düzenledik.

Ziyaretimizi kabul eden misafirperverlik gösteren okullarımıza çok teşekkür ederiz.

Ara

"Geleceğin İçin Dünyaya Bir İz Bırak" sloganı ile yaptığımız projemize bir yenisini ekledik.  Okulumuz Müdür Yardımcısı Duygu TIRLIOĞLU tarafından başlatılan proje kapsamında Sayın Kaymakamımız Neslihan SÖNMEZOĞLU'nun da destekleriyle her öğrencimizin bir fidanı oldu. Saksılara dikimini gerçekleştirdiğimiz fidanlarımız mayıs ayında doğa ile buluşacak.

Projemize desteklerinden dolayı Sayın Kaymakamımız Neslihan SÖNMEZOĞLU'na teşekkür ederiz.

Ara

İlçemizde düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında okulumuz öğrencileri fidan dikimi etkinliğine katıldı. Program esnasında okulumuz öğrencileri de "Geleceğin İçin Doğaya Güzel Bir İz Bırak!" sloganıyla başlattığımız proje kapsamında katılımcılara tohum hediye ettiler.

Ara

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü kent meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık adlı gösterileri ile de okulumuz öğrencileri büyük beğeni topladı.

100. Yıl Temalı Code Week Etkinlikleri Düzenliyoruz

Nis

KTS NİSAN ayı çalışmaları kapsamında Türkiye ve Dünyada gerçekleşen güncel, bilimsel ve teknolojik olayları  buluş ve gelişmeleri okul panolarımızda sergiledik.

Mrt

Okulumuzda Ramazan Ayı Münasebeti ile Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Rüveyda AŞIKOĞLU başkanlığında "Mani Yarışması" düzenlendi yarışmada juri olarak Rüveyda AŞIKOĞLU, Adem AŞIKOĞLU, Fatih KÜÇÜKOMUZLU ve Nursima CEBECİ göre yaptı yarışmamızda Satı DEĞERLİ"nin manisi en yüksek oyu alarak 1. seçilmiş ve ödülünü öğretmenimizin elinden almıştır öğrencimize başarılar diler katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

7-8. sınıf öğrencilerimiz ile lgs tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Önümüzdeki aylarda okul gezileri için planlama yapıldığı öğrencilerimize bildirildi.